torsdag 2 februari 2012

Teater time

I januari var vi på Sveateatern (I Sundsvall) och såg Hattstugan.med Nordiska Blåsarkvintetten. Den klassiska Elsa Beskow sagan om de tre tomtebarnen spelades av duktiga skådespelare. Orkestern (5 st duktiga musiker) spelade olika blåsinstrument och större delen av pjäsen sjöngs det opera. Det var jätteroligt att se elevernas miner och reaktioner.

Kommentarer efter teatern: Det var jättesuperbra!   Det var bra men lite konstigt...   Ibland var det så högt att det gjorde ont i öronen, ja till och med in i kroppen.   Jag förstod alla som sjöng utom snigeln, han skrek och ylade mest!    Wow, tänk om jag hade eldat upp vårt hus, då hade jag inte velat träffa min mamma när hon märkte det!

Ja hur som helst så var vi nog alla nöjda. Det är alltid roligt att göra något annorlunda. Komma ut i samhället tillsammans och uppleva saker, inte bara sitta i skolan och läsa om dem. Vi hoppas på fler resor framöver.

Bussresan till stan är nästan lika rolig som utflyktsmålet tycker klassen.Vi var tidiga och fick stå och frysa en stund.

Två tomtebarn och tomtemor. Eleverna satt i sjön och var vågor. Pjäsen utspelade sig både framför och bakom dem så de fick vara aktiva och flytta runt.

Tomtemor letar spindelgarn hos tomten i stubben.

Hattstugan, som senare brann upp.

Vågorna i sjön :)

2 kommentarer:

  1. Vilken rolig teater som inkluderar publiken i föreställningen så där.
    Vilka fina elever du har. =)

    SvaraRadera
  2. Ja det var verkligen en perfekt teater att se som första gångs utflykt tillsammans. Tack mamma :)

    SvaraRadera